H-Kristal za gradjevinske firme

Proizvodi H-Kristal za poboljšanje vodonepropustljivosti betona su dodaci ili premazi za zaštitu i popravku betona.

VIŠE INFORMACIJA

H-Kristal za arhitekte

Betonska masa je nezaštićena od vode, od hemikalija i od široke skale drugih negativnih štetnosti iz okolne sredine.H-Kristal odoleva uticajima odmah a pre nego počnu problemi u betonu, a to smanjivanjem propustljivosti betona i povećanjem njegove[...]

VIŠE INFORMACIJA

H-Kristal za inžinjere

H-Kristal kristalizaciona tehnologija nema nikakvih ograničenja kada je reč o hidroizolaciji betona, trajnosti i zaštiti betonskih proizvoda.

VIŠE INFORMACIJA

Za proizvodjače betona

H-Kristal M je specijalni proizvod, koji se dodaje u beton u momentu pripreme betonske smeše.

VIŠE INFORMACIJA

FAQ – najčešća pitanja

Show all / Hide all

fold faq

Koliko je vodoodporan beton zaštićen H-Kristalom?

Atest  IMS Beograd

 

Testovi su pokazali da premaz H-Kristalom S je otporan na pozitivan i

negativan pritisak vode do 7 bara. Više nije moglo da se izmeri

 

fold faq

Koliko duboko ulaze kristali H-Kristal u beton ?

Reakcijom hemijskih materijala H-Kristal S koji počinju da reaguju na površini betona,  nastavljaju odmah duboko da prodiru u strukturu betona. Kada je reč o  H-Kristal M, on je već u betonskoj masi, pa dolazi do katalitičke hemijske reakcije u celom betonu, koja obezbedjuje potpunu vodonepropustljivost betona.

Ispitivanja više nezavisnih institucija računajući Srbiju, dokazali su duboko prodiranje kristala presekom probne kocke debljine 30 cm. Probani betonski uzorci su bili na površini namazani H-Kristal S i bili ostavljeni i praćeni 24 dana.

fold faq

Koliki je vek trajanja H-Kristal ?

Za razliku od ostalih pa i sličnih proizvoda,H-kristal postaje trajan i neodvojivi deo betona.Jedinsveni  kristali se ne troše.

fold faq

Da li utiču na H-Kristal toplota, vlaga, ultraljubičasti ili oxidacioni uticaji?

Kada se H-Kristal primeni prema specifikaciji, pokazuje 100% uzatvarajući efekat. Na toplotama od – 32 ºC do +130 ºC trajne  i od – 185 ºC do + 1530 ºC povremene toplote. Vlaga, ultravioletno zračenje i oksidacija nemaju na beton zaštićen H-Kristalom nikakav uticaj.

fold faq

Da li H-Kristal štiti armaturu u betonu?

Da, štiti. Time što sprečava prodor hemikalija, slane vode, odpadnih voda i drugih štetnih materija, štiti Xypex beton i metalnu armaturu u betonu pred korozijom i oksidacijom.

fold faq

Da li je H-Kristal toksičan?

Ne, nije. H-Kristal sadrži postojane organske nosioce pa može da bude bezbedno upotrebljavan i u neluftuiranoj sredini. Xypex je odobren brojnim regionalnim i državnim zdravstvenim ustanovama za korišćenje na objektima pitke vode ili ishrane.

      

fold faq

Da li se H-Kristal koristi za zatvaranje pukotina, spojeva ili drugih grešaka u v betonu nasuprot vode?

Da,koristi. H-Kristal ima specijalan reparacioni sistem, koji koristi svoju unikatnu kristaličkú vodonepropusnu tehnologiju za zaustavljanje priodora vode kroz pukotine, spojeve i druge greške u betonu. U slučaju dilatacionih spojeva preporučuje se korišćenje  flexibilnih uzatvaranja.

fold faq

Da li su poznata neka ograničenja za H-Kristal ?

Nisu poznata nikakva ograničenja. Jedini uslov je dovoljna količina cementa za stvaranje betona i ostalih produkata hidratacije, koji su dovoljni H-Kristalu za kristalizacionu reakciju.